Documentació

Candidatura de Barcelona En Comú a les eleccions del 24 de maig

1 Ada Colau

2 Gerardo Pisarello

3 Laia Ortiz

4 Jaume Asens

5 Janet Sanz

Raimundo Viejo

Gala Pin

8 Agustí Colom

9 Laura Pérez

10 Mercedes Vidal

11 Josep Maria Montaner

12 Eloi Badia

13 Josep Bel

14 Marta Verdejo

15 Berta Sureda

16 Huma Jamshed Bashir

17 Francesc Magrinyà

18 Esther Pérez Sorribas

19 Francesc Carmona

20 Carolina Recio Cáceres

21 Victor Valls Andrés

22 Montse Milà

23 Felipe López-Aranguren

24 Arelis Guaramato

25 Robert Soro Garcia

26 Aina Tarabini

27 Joan Manel del Llano Ribas

28 Eva Alfama

29 Albert Pérez i Núñez

30 Maria José Calvo

31 Aleix Aguilera

32 Àngels Martínez Castells

33 Oscar Abril Ascaso

34 Cristina Carrasco

35 Josep Bohigas

36 Gemma Lienas

37 Jordi Borja

38 Mar Coll

39 Quico Pi de la Serra

40 Maria Salvo

41 Josep Fontana

Suplents

Gina Argemir

2 Jordi Roca

3 Amaranta Herrero

Jordi Ayala

Pau Gonzàlez Val


Mes Informació: 

https://barcelonaencomu.cat/ca/press-release/personalitats-de-la-cultura-leconomia-lurbanisme-i-les-lluites-socials-i-veinals


 

slider-home

Resultat primáries:

https://barcelonaencomu.cat/ca/resultats-primaries

 

Resultat Cap de llista:

https://barcelonaencomu.cat/ca/primaries/resultats/capdellista

 

Consellers i conselleres de districte:

https://barcelonaencomu.cat/ca/primaries/resultats/consellers


 Pla de xoc per als primers mesos de mandat

PLAXOC
[PDF]
Descarrega Pla de xoc per als primers mesos de mandat

Barcelona és una ciutat amb prou recursos i plena de potencialitats, amb un teixit social i una capacitat creativa excepcionals. Tanmateix, és una ciutat cada cop més polaritzada, en què molta gent viu i treballa en condicions indignes.

Si aquesta bretxa entre persones i barris continua creixent, cada cop serà més difícil fer realitat el somni d’una ciutat integradora, cohesionada, que sigui exemple per a la resta de ciutats del món.

El Govern de CiU té una part important de responsabilitat en aquesta deriva mercantilitzadora. Perquè no ha tingut un projecte propi de ciutat i perquè ha afavorit interessos privats que poca cosa tenen a veure amb el bé comú. En els darrers 3 mesos, en realitat, el Govern està intentant fer de manera sovint improvisada el que no ha fet en 3 anys.

Barcelona En Comú vol governar per revertir aquesta situació. Per això, proposem un Pla de xoc ambiciós i alhora factible, que posarem en marxa durant els primers mesos de Govern i desenvoluparem, amb la participació de la ciutadania, durant el primer any de mandat.

El que ara presentem són algunes línies prioritàries que procuren situar la lluita contra la desigualtat, l’atur i la mercantilització de la ciutat en el centre de les prioritats i d’un nou contracte amb la ciutadania. En paral·lel a aquest Pla de xoc, Barcelona En Comú fa mesos que treballa en un programa més ampli que aviat s’obrirà a la participació i validació ciutadana.

Aquest pla es compromet amb tota la població de tota la ciutat. Tanmateix, pretén prioritzar les persones i barris més vulnerables i menystinguts, que són els que més pateixen la crisi i les retallades, i que no han deixat d’organitzar-se per fer-hi front.

Aquestes mesures no surten del no-res. Formen part d’un procés d’elaboració i treball compartit amb les diferents entitats i plataformes veïnals i ciutadanes, així com amb tècnics i col·lectius professionals de la ciutat i de Barcelona En Comú.

Moltes de les mesures que proposem no tenen cap cost. Exigeixen valentia política, sentit comú i poden aplicar-se de manera immediata.

D’altres requereixen un desenvolupament de curt i mitjà termini, però també requereixen determinació, ja que suposen revisar de manera dràstica les prioritats d’inversions del Govern de CiU.

Les principals mesures que aquí se proposen en matèria de generació d’ocupació i de garantia de drets socials bàsics, per exemple, suposarien una inversió aproximada de 160 milions d’euros durant l’últim trimestre de 2015 i el primer semestre de 2016. Aquesta xifra representa una part raonable d’un Pressupost municipal que gira al voltant dels 2.370 milions d’euros (380 dels quals estan destinats a inversions).

Per aconseguir-ho proposem auditar els comptes municipals heretats, retallar despeses, subvencions i privilegis innecessaris, apostar per una fiscalitat social i ambientalment justa i invertir les prioritats d’inversions del Govern de CiU.

Barcelona té prou recursos per fer front a les desigualtats i per convertir-se en una referència del que significa viure bé, en comú, amb respecte pels altres i per l’entorn. Per aprofitar-los, cal un Govern valent i creïble, capaç de fer front als grups de poder que avantposen els seus interessos particulars als de la majoria i de fer valdre la intel·ligència col·lectiva de la gent i dels barris.

El Pla que proposem està estructurat en torn a quatre línies d’acció bàsiques:

1) crear ocupació digna, diversificant el model productiu;

2) garantir drets socials bàsics;

3) revisar privatitzacions i projectes contraris al bé comú;

4) auditar la institució i acabar amb els privilegis.


  Barcelona En Comú: acord de confluència

Descarrega l’Acord de confluència per Guanyar una Barcelona en Comú

Barcelona obre avui un nou capítol. Les forces dels que creiem que una altra ciutat és possible i que hi ha d’haver una altra relació entre les institucions i la ciutadania ens hem posat d’acord per engegar un programa comú per tornar la política al servei de les persones. Encetem un acord de confluència que farà possible l’única candidatura que pot recuperar la ciutat per la seva gent, plantant cara als que ens han governat fins ara. Sabem que volem una ciutat que s’obri a tothom que hi arriba, madura perquè tothom hi pugui participar i decidir-ho tot i ho farem defensant el bé comú. Una Barcelona on l’espai torni a ser públic i que garanteixi els drets socials de tothom que hi viu i ho farem treballant pel bé comú. Sabem què volem: construir una Barcelona en comú.

Es tracta d’un pas valent en què, per primera vegada, compten més les mesures concretes que no pas les sigles, perquè sabem que només si ens ajuntem tots podrem arraconar la política caduca que no ha tingut en compte ni les necessitats de les persones ni les dels barris. És la política mercantilista i d’aparador, còmplice dels lobbies i dels interessos privats la que ara ens governa. Una política que ha exclòs a cop de tisora els sectors més desafavorits de la societat. Per primer cop treballarem en comú per fer fora aquesta màfia i canviar les regles joc.

Fa uns mesos naixíem per recollir un anhel compartit de canvi per a la nostra ciutat i aconseguíem amb molt poc temps 30.000 firmes i un compromís ferm de molta gent per guanyar Barcelona. Des de llavors no ens ho han posat fàcil. Com sabeu el nom Guanyem Barcelona va ser registrat per una persona que ens ha fet xantatge, amb el vistiplau d’un ministeri que se n’ha desentès amb una ignorància còmplice.

Hem arribat fins aquí després de molta feina conjunta: negociacions, un codi d’ètica política únic a la ciutat i molta feina des dels barris, des dels partits, des de tots els que fins ara hem participat perquè Guanyem sigui possible. El nostre únic objectiu és poder canviar la ciutat i estem segurs de poder-ho fer amb la il·lusió de tots els que fins ara han confiat que així seria i els que sabem que a partir d’avui també s’hi sumaran. En poc temps ens hem organitzat i consolidat i ara no només volem guanyar sinó que sabem també com volem guanyar: plegats, obrint encara més aquest projecte col·lectiu per dur a terme un nou model de ciutat que sigui un referent a Europa. Davant la Barcelona d’uns quants, ara treballem per construir una BARCELONA EN COMÚ, i aquest serà, a partir d’ara, el nom de la candidatura.

confluencia


Governar obeint: un nou codi ètic per guanyar Barcelona

Aquest document recull un codi de pràctiques i accions concretes que les persones que ocupin càrrecs electes i de lliure designació hauran de complir per assegurar una gestió política compromesa i propera a la ciutadania, amb mecanismes eficaços de transparència en el finançament i rendició de comptes democràtics i populars, i amb espais reals de participació i decisió de la ciutadania en els afers públics.

[PDF] Governar obeint. Codi d’ètica política


Transparència

El juny passat va néixer Guanyem Barcelona amb l’objectiu de crear una candidatura ciutadana per recuperar Barcelona per a totes les persones que hi vivim.

Barcelona En Comú és el resultat d’aquesta aposta ciutadana, avalada per més de 35.000 signatures de suport.

Treballem seguint els principis d’eficiència, legalitat i transparència.

– Eficiència: les entitats tenen legalment 6 mesos per revisar els comptes abans de la publicació oficial. Nosaltres ho fem molts abans. Evidentment, vam publicar un tancament parcial, és a dir, estem en un procés obert, buscant la millora de la qualitat de la informació econòmica.

– Legalitat: els comptes que hem elaborat segueixen els principis establerts i s’ajusten als preceptes recollits en el Pla general de comptabilitat.

– Transparència: La transparència és una eina per al control democràtic imprescindible per mantenir l’autonomia dels projectes polítics i la seva fidelitat a la ciutadania: en aquesta nova manera de fer política és la ciutadania qui determina com les entitats públiques i a els seus representants han de retre comptes. Sabem que ens cal la vostra col·laboració vigilant per ser del tot transparents i volem posar-vos tots els mecanismes per fer-vos-ho fàcil.

Per tant amb la intenció d’explicar la situació econòmica amb tot detall, mostrem els comptes clars de l’Associació Guanyem Barcelona, impulsora de la candidatura Barcelona En Comú.

Els Comptes Clars AQUÍ


Com ens organitzem

Barcelona En Comú és una plataforma ciutadana que ha iniciat un procés amb els següents objectius:

  • Construir una candidatura de confluència per guanyar les eleccions municipals de maig del 2015
  • Transformar l’Ajuntament de Barcelona per posar-lo al servei de les majories socials de la ciutat i el benestar comú
  • Democratitzar la institució, promoure l’honestedat dels seus governants i impedir la connivència mafiosa entre política i diners
  • Garantir l’exercici ciutadà dels drets socials bàsics per frenar i revertir les desigualtats socials presents a la ciutat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*