Comunicat del grup de La Marina – Zona Franca En Comú respecte a l’inici de les obres del nou Poliesportiu.

El dia 1 de juliol va ser publicada a la web de l’Ajuntament de Barcelona la notícia de l’inici d’obres del poliesportiu del carrer de l’Energia. Aquesta nota era còpia gairebé exacta de la difosa per l’anterior govern municipal convergent i es referia al projecte retallat a darrera hora per aquell mateix govern amb el consentiment d’algunes entitats del barri.

El nou govern de BComú no ha tingut temps per organitzar tots i cadascun dels departaments de l’Ajuntament (les regidories de districte es constitueixen al Setembre) i també som conscients que els seus treballadors i treballadores no tenen per què saber el programa que Barcelona En Comú va acordar per millorar els nostres barris. Cal en primer lloc que les notes de premsa que afectin el nostre districte passin primer pel departament de comunicació de Sants-Montjuïc i s’informi als grups dels barris perquè donin el seu vistiplau d’acord amb les reclamacions i el programa que aquests grups hem assumit des de l’inici. Aquesta condició no és una mesura formal, sinó que entén que és condició necessària per a què puguem treballar pel nostre programa.

En segon lloc, volem posar sobre la taula la reivindicació de tenir a La Marina un poliesportiu d’acord amb el projecte inicial en què l’equipament acollia també una piscina i una residència per a gent gran així com d’altres recursos imprescindibles per al nostre Barri. Reivindicació que se li va exposar a la nostra alcaldessa quan ens va visitar abans de la campanya electoral i on dels veïns i veïnes van explicar quin era el projecte del barri i què és el que es volia, sobre el terreny i amb molt de detall. Ella, tant com el grup de La Marina-ZF en Comú ja teníem ben clar que, tot i que les obres ja estaven adjudicades, s’havia de calendaritzar el seguiment de les mateixes fins a aconseguir que es fes realitat l’equipament que realment necessita aquest barri i que fa tant de temps reclamem. Recordem que el barri no té cap piscina i que tampoc té cap centre municipal per a gent gran.

Projecte Poliesportiu La Marina de Port
Projecte Poliesportiu La Marina de Port

Des del grup de barri de La Marina-ZF exigim i treballarem per a què, si no es poden aturar les obres per la penalització pactada amb l’empresa (estem impulsant tràmits per poder consultar l’expedient i saber quines condicions es van acordar), es modifiqui de manera que el que es faci ara sigui la preparació del que ha de ser realment el poliesportiu del carrer de l’Energia amb els equipaments projectats tal com volen els veïns i veïnes i aquest barri necessita.

La Marina-ZF en Comú fa una crida als col·lectius i veïnat que des de fa temps estan lluitant per fer realitat aquest projecte, per què reimpulsin un debat veïnal sobre les condicions d’aquest projecte i reclamem a les institucions municipals el suport necessari en l’àmbit legal per a fer realitat allò que havia d’haver estat fet fa temps.

2 pensaments sobre “Comunicat del grup de La Marina – Zona Franca En Comú respecte a l’inici de les obres del nou Poliesportiu.

 1. No sabeis con que esperanza leo este comunicado, llevamos tanto tiempo reclamando este proyecto, con los dos anteriores consistorios solo obtuvimos vaguedades y medias verdades, habeis instalado en nosotros, los vecinos la ilusion, hace 50 años que naci en el mismo paseo y me ilusionais igual que si tuviera 18

  1. Nos alegramos mucho de leer tu comentario Alicia.
   Nosotros abordamos esta legislatura con muchísima ilusión y es muy importante para nosotros, y para poder llevar a cabo las medidas de mejora para el barrio que propusimos en nuestro programa, el sentirnos apoyados y respaldados por la gente del barrio.
   Sin duda, necesitamos y necesitaremos el apoyo de los vecinos y vecinas del Barrio para poder llevar nuestro programa de mejoras a buen término, y poder construir un Barrio y una Barcelona mejor para todos y todas.
   Gracias y un saludo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*